free tracking
‚Č° Menu

Akibat Merogol Bayi Berumur 4 Bulan

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Seorang perogol yang merogol bayi berusia 4 bulan dipenggal kepalanya dan kemaluannya dipotong oleh samseng-samseng tempatan. Kejadian tersebut berlaku di Brazil.(Gambar)

Bayangkan bayi berusia 4 bulan yang dirogolnya, adakah penamat hidup sebegini yang paling layak untuk si perogol yang lebih binatang dari binatang???

Hukuman Yang Terbaik

Allah SWT telah menetapkan Qanun Janayah (HUDUD) dilaksanakan pada hambaNya yang melakukan kesalahan. Hukum hudud adalah yang terbaik jalan penyelesaian. Banyak negara-negara Arab telah menjalani hukuman hudud kepada penduduknya yang melakukan kesalahan. Sehingga penduduk takut dan taat akan hukum Allah SWT dan kadar jenayah adalah rendah.

 • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Sejarah telah membuktikan jumlah jenayah yang sangat rendah dengan perlaksanaan syariat Allah Ta’ala

Hukum Hudud bukan perkara baru kerana ia termaktub dalam al-Quran dan as- Sunnah sebagai sebahagian daripada syariat Islam.Ternyata umat Islam terdahulu berjaya kerana mengamalkan hukum Islam ini. Hukuman hudud lebih berkesan dan realistik dengan keadaan semasa.

Pelaksanaan hukuman hudud bukanlah suatu kezaliman. Ia mampu memberi ingatan keras kepada pelakunya serta memberi keinsafan dan kesedaran kepada masyarakat yang menyaksikannya,hukum hudud perlu dilaksanakan bagi menuntut keadilan terhadap semua pihak terutamanya terhadap mangsa rogol.

Ia juga dapat dijadikan sebagai iktibar kepada setiap ahli masyarakat supaya mereka sentiasa beringat dan menjauhi perbuatan yang dilarang pada masa hadapan. Dan pelaksanaan hukuman itu mampu mencegah bukan sahaja jenayah rogol malah semua jenayah lain yang melibatkan kanak-kanak. РPetikan dari kata-kata Mohammad Suhaimi Abdul Aziz

Wallahu’alam…
HasnulHadiAhmad.Com

Comments on this entry are closed.

 • Carlos Santiago July 30, 2013, 4:48 pm

  malaysia ada puak byk. yg pandai tapi bebal, yg bodoh lagi susah diajari.

 • Manusia biasa February 20, 2014, 8:03 am

  malaysia hidup berbilang kaum.
  Kalau melayu islam hanya melakukan kesalahan kecil mencuri. Dan dijalankan hukum hudud. iaitu memotong tangan si pencuri. Jadi sepanjang hayatnya kudung? jadi sepanjang hanyatnya tidak diberi peluang kedua untuk mencari nafkah?

  Jika bukan islam melakukan kesalahan sama(mencuri). Harus jatuhkan hukuman Hudud?

  jika semua orang islam yang melakukan kesalahan atau dituduh atau menjadi mangsa kianat? Harus dipotong tangan? di pancung? tiada perluang kedua?

  Sedangkan hukuman gantung sampai mati pun. manusia masih lagi endah tak endah.

  yup, hukum hudud itu satu hukuman yang mampu membuat manusia takut untuk melakukan kesalahan. Tetapi tidak bermakna dia tidak akan melakukan. Dan yang pasti. Hukum Hudud hanya untuk orang islam. Jadi bukan islam boleh untuk melakukan jenayah?

  Jikalau macam itu. semua orang islam direjam sampai mati sebabkan kesalahanya. Kudung sebab mencuri. Dipancung dipenggal kepala. Saki bakinya orang bukan islam yang makin lama makin bertambah. Orang islam makin berkurang.

  apa2pun, Semua manusia melakukan kesalahan. Besar mahupun kecil.

  • Kun Aguero July 14, 2015, 2:27 am

   hukum hudud xsemestinye sume org yg mencuri tu kena potong tgn…islam bknnye kejam..perlu cukup sume syarat utk laksanakn hukum hudud…setimpal dgn nilai bnde yg dia curi…kalu nilainye cket…mgkin jari je dipotong..ataupn mgkin tidak kena hukuman hudud trus…bknnye curi gula2 yg hrga bpe sen je pn dh kena hudud…potong tgn or jari…sumenye dh tertulis dlm al-quran…

 • thZest June 17, 2014, 12:56 am

  Ko ni pencuri kot . Xnk kena potong tgn jgn la mencuri .