free tracking
≡ Menu

Minyak Kelapa Dara VCO Khasiat dan Kebaikannya

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Minyak kelapa dara merupakan satu bahan organik yang tidak asing lagi bagi masyarakat timur tengah dan juga Asia. Terutamanya orang melayu, amalan penggunaan minyak kelapa dara sudah lama diterapkan dalam kehidupan seharian sebagai satu gaya hidup yang sihat. Ianya seumpama budaya masyarakat tempatan untuk menjaga kesihatan dan juga kecantikan baik luaran mahupun dalaman. Umumnya, khasiat minyak kelapa dara sebelum ini kurang diambil perhatian oleh masyarakat kita dan hanya digunakan sebagai produk sampingan masyarakat tempatan.

Minyak kelapa dara boleh diperoleh dengan cara mengolesnya daripada buah kelapa muda tanpa menggunakan bahan pengawet. Ini menjadikannya produk yang 100% organik. Bahan-bahan aktif seperti asid lemak baik, vitamin E, zat besi dan antioksida boleh didapati di dalam ekstrak minyaj kelapa dara ini sekiranya dioles dengan baik. Bahan-bahan nutrisi penting ini sangat mudah & cepat diserap oleh tubu badan manusia terutamanya melalui sistem pencernaan. Hal ini kerana bahan tersebut sangat kecil enzimnya & mudah diserao oleh protein di dalam badan untuk disalurkan ke seluruh sistem peredaran darah.

Tekbukti dan sangat berkesan, minyak kelapa dara sememangnya merupakan amalan yang memberi impak baik keatas kesihatan seseorang. Ia merupakan sesuatu yang kurang dibincangkan kerana pada anggaoan masyarakat, asid lemak tepu ini adalah punca kepada peningkatan kolesterol di dalam darah. Padahal, ianya bertujuan untuk meningkatkan metabolisma badan di samping menjngkatkan daya ketahanan tubuh untuk melawan pelbagai jangkitan. Menerusi penyelidikan dan pengalaman ramai pengguna, amalan minyak kelapa dara ini amat baik untuk jantung kerana ianya mudah dihadam & mempercepatkan proses penghasilan tenaga di dalam badan.

  • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Selain daripada meingkatkan tenaga di dalam tubuh, ia boleh meningkatkan daya otak seseorang. Hal ini terjadi kerana asid lemak di dalam mintak kelapa dara mengandungi keton yang berfungsi lebih cepat untuk menjana insulin untuk disalurkan ke otak & buah pinggang sekaligua membantu mengurangkan risiko kencing manis atau mengurangkan kadar gula yang tinggi bagi pesakit kencing manis. Asid lemak tepu ini juga merupakan bahan yang semulajadi yang bersifat alkali yang turut menyumbang kepada keseimbangan asid badan & berfungsi membuang toksin melalui perkumuhan dengan mudah. Kesannya, ia juga dikategorikan sebagai suplemen tambahan untuk mengurangkan berat badan dan menstabilkan keseimbangan peredaran darah.

Bertahun-tahun kajian dijalankan agar dapat mengenalpasti dengan tepat apakah kebaikan minyak kelapa dara ini. Kini ia terbukti bukan sahaja untuk golongan muda dan tua, malah pasangan yang sudah berkahwin juga turut mengamalkan minyak kelapa dara dalam kehidupan seharian mereka. Ini kerana kadar penyerapan yang tinggi di dalam kandungan minyak kelapa dara juga turut membantu kesuburan pasangan berkahwin dan meningkatkan potensi untuk mendapat zuriat. Selain itu, ia juga boleh membantu memberi kesihatan yang baik kepada kandungan & memudahkan pembukaan rahim saat ibu hamil bersalin.

Bagi perawatan biasa, minyak kelapa dara juga banyak membantu dalam menyelesaikan masalah harian individu seperti mengurangkan risiko kanser, melebatkan rambut jika disapu setiap hari pada kulit kepala & juga menyelesaikan maslaah sembelit. Ada juga sesetengah individu yang mengamalkannya sebagai produk kecantikan seperti untuk menghilangkan kesan parut jerawat, merawta alahan kulit, kudis buta, keradangan & banyak lagi. Jadi, bagi yang masih tercari-cari apa amalan yang sihat boleh yang perlu diamalkan, boleh lah cuba minyak kelapa dara sebagai amalan harian anda.

Berminat nak beli minyak kelapa dara original VCO hubungi : Tarmizi +6010-5116990

Comments on this entry are closed.