free tracking
≡ Menu

Cara Melebatkan Rambut Yang Tumbuh Jarang-Jarang

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Lebatkan Rambut

Cara Melebatkan Rambut Yang Tumbuh Jarang-Jarang

Cara Lebatkan Rambut

Rambut yang lebat boleh menjadi aset kepada penampilan anda untuk nampak cantik dan segak. Oleh itu, bagi anda yang ingin dapatkan rambut yang lebat, di bawah ini di sediakan tips lebatkan rambut, antaranya ialah:

1- Untuk lebatkan rambut anda, anda perlu sentiasa basuh rambut anda supaya ia kekal lembap. Jangan basuh rambut anda dengan air panas. Sebaliknya basuh rambut anda dengan air sejuk.

2- Urut kulit kepala anda. Jangan hanya meraba–raba kepala anda. Sebaliknya urut seperti anda urut pada bahagian badan yang lain. Urutan pada bahagian kepala boleh menghasilkan rambut yang lebat dan kuat. Buktinya, ada kedai gunting rambut mamak dan salon mengurut kepala pelanggan mereka untuk lebatkan rambut.

Klik Sini –>> MENSIVE Hair Tonic Pakar Rambut Gugur – Menumbuhkan Rambut – Masalah Kelemumur

3- Untuk lebatkan rambut, anda perlu makan banyak makanan yang mengandungi vitamin A dan vitamin D.

4- Makan banyak sayur–sayuran dan buah–buahan. Sayur dan buah mengandungi vitamin B6, zink dan magnesium di mana ia penting untuk memberi kekuatan kepada rambut anda. Rambut anda akan lebat apabila rambut anda kuat.

5- Amalkan senaman pada setiap hari atau tiga kali seminggu. Senaman akan kurangkan rasa tekanan dan melancarkan aliran darah di dalam badan. Rambut anda akan lebat apabila anda kurang tekanan atau stress. Aliran darah yang lancar juga membantu rambut anda untuk jadi sihat dan tumbuh lebat.

6- Tip-tip lebatkan rambut berikutnya adalah kurangkan minum minuman yang mengandungi kafein dan banyakkan minum air kosong dan jus buah–buahan.

7- Gunakan produk kecantikan yang boleh lebatkan rambut anda.

8- Elakkan menggunakan syampu yang mengandungi terlalu banyak bahan kimia. Bahan kimia seperti yang kita tahu akan memberi kesan yang teruk kepada rambut anda.

 • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Cara Merawat Rambut Yang Tumbuh Jarang-Jarang

Ramai lelaki dan wanita mempunyai masalah rambut yang tumbuh jarang–jarang iaitu menghampiri keadaan botak. Jika anda mempunyai masalah ini, anda boleh mencuba cara merawat rambut jarang di bawah ini:

1- Cara merawat rambut yang pertama adalah beli produk yang mampu melebatkan rambut anda. Gunakan produk tersebut mengikut arahan dan tunggu kesannya.

2- Jangan cabut rambut anda. Ada lelaki yang memiliki rambut jarang–jarang pada bahagian depan kepala suka menarik rambut di sekitar itu. Akibatnya rambut tidak tumbuh–tumbuh lagi.

3- Urut kulit kepala anda selama lima minit sehari. Urut dengan kelajuan yang perlahan. Urut pada bahagian kepala akan membantu kulit kepala untuk mempunyai kekuatan dan aliran darah yang baik. Hasilnya rambut anda akan terangsang untuk tumbuh memandangkan darah membawa zat yang cukup untuk rambut anda.

4- Kurangkan pengambilan makanan yang mengandungi bahan kimia. Sebaliknya anda fokus banyakkan makan buah dan sayur. Seperti yang kita tahu bahan kimia akan beri kesan yang teruk kepada badan. Antara kesannya adalah rambut gugur dan tidak tumbuh–tumbuh.

5- Cara merawat rambut yang seterusnya adalah anda banyakkan makan makanan yang mengandungi protein dan omega.

6- Antara agen kepada pertumbuhan rambut adalah protein keratin. Pengambilan protein secara konsisten boleh merangsang pertumbuhan rambut anda. Apabila anda ingin cuba cara ini, anda perlu mengambil protein pada setiap hari. Selain itu, anda perlu urut–urut kulit kepala anda secara konsisten juga. Gabungan pengambilan protein dan mengurut kepala pasti boleh merangsang pertumbuhan rambut anda.

Masalah rambut gugur memang memeningkan kepala. Keyakinan sangat rendah apabila bertemu rakan sekerja, berjumpa pelanggan, ada majlis makan malam, majlis konvokesyen dan sebagainya. Tetapi jangan gundah gulana, download Ebook PERCUMA Teknik Mudah Lebatkan Rambut Dalam 30 Hari!! klik di sini. Insyaallah masalah rambut gugur anda akan selesai.

Wallahu’alam….

Klik Sini –>> MENSIVE Hair Tonic Pakar Rambut Gugur – Menumbuhkan Rambut – Masalah Kelemumur

hasnulhadiahmad

Comments on this entry are closed.

 • Rina October 3, 2013, 10:25 am

  rambut saya tidak terlalu lebat dan banyak gugurnya
  terima kasih atas perkongsian ini, sangat membantu…

 • Salihah September 21, 2014, 1:22 pm

  terima kasih atas info…banyak yg berguna…

  jemput singgah http://www.haniqhanisalihah.blogsppot.com…ada juga pasal merawat rambut gugur

 • Tuan muhammad naimmullah bin tuan razak October 20, 2016, 9:09 pm

  Sye masalah rambut jarang

 • cik Jaja September 12, 2017, 11:19 am

  Bab mengurut kepala tu Jaja baru tauu :)

  Rupanya ada manfaat juga massage kepala untuk lebatkan rambut.. ingatkan saja-saja je kat salun tu, hahah!