free tracking
≡ Menu

Polis Israel Yang Kejam Menyiksa Satu Keluarga Palestina

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Sifat-sifat Terkutuk Yahudi

Daripada Abu Hurairah ra bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya:

“Jika ada sepuluh orang Yahudi beriman dengan ku, tidak akan tinggal di atas bumi seorang Yahudi pun melainkan ia memeluk Islam.”

al-Bukhari dan Ibnu ad-Dhirris

Huraian

Orang-orang Yahudi adalah terkenal dengan sifat sombong, angkuh dan keras hati. Mereka tidak akan ‘pernah’ redha dengan umat Islam sebagaimana firman Allah SWT yang maksudnya :

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka (yang telah terpesong itu).”

al-Baqarah: 120

Ahli agama mereka selalu menyembunyikan kebenaran seperti yang disebut dalam al-Quran maksudnya:

“Orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang telah Kami berikan al-Kitab mengetahui serta mengenalinya (Nabi Muhammad dan kebenarannya) sebagaimana mereka mengenali anak-anak mereka sendiri. Dan sesungguhnya sebahagian daripada mereka berusaha menyembunyikan kebenaran itu, sedangkan mereka mengetahui (salahnya perbuatan tersebut).”

al Baqarah: 146

Dengan perkataan lain, mereka menyembunyikan sifat-sifat nabi SAW yang ada dalam kitab mereka daripada pengetahuan manusia padahal mereka mengetahui akan hakikatnya. Begitu juga mereka telah menghalalkan yang haram dan mengharamkan yang halal.

 • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Di kalangan orang Yahudi ini ada yang pernah menyihir Nabi SAW bernama Lubaid bin al- A’som dari Bani Zuraiq. Seorang wanita Yahudi juga pernah mengkhianati Nabi SAW dengan menghidangkan daging kambing beracun. Hingga membunuh sekalipun bukanlah perkara asing dalam sejarah umat Yahudi.

Sejak dahulu lagi bangsa Yahudi tidak pernah mengenal mangsa sama ada bayi, kanak-kanak, remaja, lelaki, wanita walhal Nabi dan Rasul. Mereka akan membunuh siapa sahaja tanpa perasaan belas kasihan dan simpati.

Contohnya Nabi Zakaria dan Nabi Yahya telah dibunuh oleh mereka dan mereka juga menyangka bahawa mereka telah berjaya membunuh Nabi Isa. Tetapi sebenarnya tidak. Betapa sungguh zalim dan keji sifat Bani Israel ini.

Allah SWT telah berfirman yang bermaksud:

“Orang-orang kafir Yahudi dari Bani Israel telah dilaknat (di dalam kitab Zabur dan Injil) melalui lidah Nabi Daud dan Nabi Isa ibni Maryam. Yang demikian itu disebabkan mereka ‘menderhaka’ dan ‘selalu menceroboh.’ ”

al-Maidah :78

Sumber : Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Video Polis Israel Yang Kejam Menyiksa Satu Keluarga Palestina

Wallahu’alam….
HasnulHadiAhmad.Com

Comments on this entry are closed.

 • Cikaro October 25, 2011, 10:28 am

  memang haram jadah..puak2 Israel lahanat…sapa yg sokong APCO samalah lahanat dengan israel yahudi laknatullah….bila lahh..negara2 islam nak bersatu..terutamanya negara2 arab yg membisu tentang palestin….

 • Hasbullah October 25, 2011, 10:05 pm

  patut laa Polis2 kat malaysia ni ada sesetengah mereka bertindak zalim kepada rakyat..rupanya mereka mengikut perangai2 dan sifat2 polis Israel APCO….Sifat-sifat Terkutuk Yahudi laknatullah…

 • arif total onesis January 28, 2012, 9:14 pm

  israel bangsat anjing….tidak berperi kemanusiaan….semoga allah mengazab dengan azab yang pedih…amin…

 • Helmi Kusnin June 21, 2012, 2:57 pm

  Selagi Negara Khilafah Tidak Tertubuh Selagi Itu Mereka Akan Di Zalimi

  • Hasnul Hadi Ahmad June 22, 2012, 6:10 am

   Kebangkitan Islam akan bermula, semoga zaman Khalifah akan berulang kembali, InsyaAllah….

 • fazil October 6, 2012, 11:42 pm

  jahanam israel laknatullah