free tracking
≡ Menu

Jeruk Pak Ali Melaka

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Gambar Jeruk Pak Ali Melaka 1

Jeruk Pak Ali Melaka adalah pengedar dan pemborong Jeruk Madu Pak Ali yang beroperasi di Tesco Peringgit Melaka. Kami adalah syarikat yang berdaftar di bawah Suruhan Syarikat Malaysia (SSM) atas nama AL ZARQA ENTERPRISE (0351319-H). Kami juga menyediakan perkhidmatan online Jeruk Madu Pak Ali. Anda order kami hantar sehingga ke depan pintu rumah anda menggunakan servis yang terbaik. Kepuasan anda keutamaan kami. Di sini kami ceritakan sedikit tentang latar belakang dan kelebihan Jeruk Madu Pak Ali dan mengapa ianya sangat berbeza dengan jeruk jeruk lain di Malaysia bahkan seluruh dunia.

Gambar Jeruk Pak Ali Melaka 3 Booth kami di Tesco Peringgit Melaka

Jeruk Madu Pak Ali telah di asaskan sejak tahun 1985. Pada ketika itu Jeruk Pak Ali hanya diusahakan secara kecil-kecilan di rumah yang di asaskan oleh Haji Ali Omar, 67 tahun. Jeruk Pak Ali mula dikomersialkan pada tahun 2007 di bawah syarikat Kunci Kreatif dengan hanya bermodalkan RM 15,000 dan kini mempunyai modal pusingan sebanyak RM 300,000.

Jeruk Madu Pak Ali adalah satu-satunya kilang jeruk bumiputera yang menghasilkan jeruk secara komersial. Jeruk Madu Pak Ali adalah produk yang berada dibawah bimbingan Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA), Kementerian Pertanian (MOA), Jabatan Pertanian, FAMA, dan MARA.

 • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Jeruk Madu Pak Ali adalah berbeza dari jeruk-jeruk yang berada dipasaran kerana bahan-bahan yang digunakan sangat berkualiti dan bermutu tinggi bermula dari gred buah yang dipilih adalah dari jenis yang terbaik dan cara pemprosesan yang sangat teliti. Bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilan Jeruk Pak Ali adalah gula pasir, garam, pengawet dan pewarna, madu lebah, dan cuka epal.

Gambar Jeruk Pak Ali Melaka 2

Jeruk Madu Pak Ali mempunyai kelebihan dan keistimewaannya yang tersendiri, ianya menggunakan 100% gula pasir dan tidak menggunakan ibu gula. Jeruk Madu Pak Ali juga menggunakan 100% madu asli yang membuatkannya lebih sedap dari jeruk-jeruk yang lain. Satu lagi kelebihan yang tidak terdapat pada jeruk-jeruk lain adalah jeruk ini menggunakan cuka epal. Seperti diketahui umum cuka epal salah satu cuka yang terbaik dan baik untuk kesihatan dan kecantikan. Bahan pengawet yang digunakan adalah sangat minimum iaitu 10liter air hanya 30 gram sodium bonzaid. Kalau anda pernah makan jeruk sebelum ini terasa perit tekak dan batuk-batuk, tetapi Jeruk Madu Pak Ali jamin tidak akan batuk dan terasa perit atau sakit tekak bahkan Jeruk Pak Ali sesuai dimakan oleh mereka yang menghidapi penyakit asma. Jeruk Madu Pak Ali juga telah mendapat sijil pengesahan HALAL dari pihak JAKIM dan pastinya anda tidak akan ragu-ragu lagi menikmatinya.

Untuk maklumat lebih lanjut dan mengetahui cara untuk mendapatkan Jeruk Madu Pak Ali boleh klik di sini atau boleh terus menghubungi kami Call, SMS dan Whatsapp di talian 012-6069596.

Comments on this entry are closed.

 • KedaiBaru July 12, 2013, 8:39 pm

  Emmm sedap nya jeruk nie.. Terliur tengok masa siang-siang puasa nie

 • LS July 13, 2013, 12:51 am

  Terliur tengokkkk! Memang sedap dan tak memudaratkan :)

 • Andreano Ng July 18, 2013, 10:39 am

  Tahniah kerana ada jeruk buah yang suci, bersih dan selamat dimakan. Apatah lagi, boleh buat order online….bagus sekali.

 • hani July 26, 2013, 7:29 am

  tesco melaka kat mane? di dalam atau diluar ? ade ke yang duk tengah2 tu yang bersebelahan dengan kfc?

 • SNZ September 9, 2014, 4:22 pm

  Masih buka tak booth di tesco peringgit?

 • Fruits Paragon Malaysia April 13, 2015, 1:38 pm

  Jeruk Buah Pulau Pinang boleh juga tempah secara online, beli buah jeruk online di Fruits Paragon Malaysia,
  http://www.fruitsparagon.com

 • rumah dijual di depok November 5, 2015, 10:37 pm

  Artikel ini yang sangat menambah pengetahuan saya, terima kasih buat berbagai inspirasinya.
  Lihat blog saya http://www.rumahdijualdidepok.com