free tracking
≡ Menu

Kanak-Kanak Di Bunuh Kejam Oleh Rejim Bashar

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Kanak-kanak kecil ini tidak sepatutnya menjadi korban kepada kezaliman rejim Bashar jika mereka mempunyai sifat perikemanusiaan. Tetapi Marwah ‘Adil Bahar tiada pilihan lain kecuali mati mulia dengan pisau sembelihan tentera Bashar.

“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau jadikan kami bersama orang-orang yang zalim”. (Al-A’raaf 7:47)

Sucinya wajah anak kecil ini meskipun hanya kepala yang tinggal

Video ini dirakamkan oleh seorang rakyat Syria berkenaan wajah kanak-kanak yang di bunuh kejam oleh rejim Bashar Assad. Arwah Marwah ‘Adil Bahar ini mati disembelih oleh Rejim Bashar Assad sehingga terpenggal kepala kanak-kanak tersebut. Video ini diambil selepas arwah dimandikan dan sedang dikafankan sebelum dikebumikan.

Apa yang perlu kita tahu berkenaan isu yang berlaku di Syria, antaranya ialah :

1) Siapakah Bashar Assad yang sebenarnya?

Bashar Assad merupakan anak kepada Hafez Assad yang sangat dikenali dengan kejam sejak rejim ini memerintah Syria. Sejak kecil Bashar Assad diajar oleh ayahnya membunuh bayi. Pada tahun 1982, peristiwa yang berlaku di HAMA hampir 40,000 rakyat Syria mati dibunuh oleh regim Assad. Selepas itu mereka berterusan melakukan kekejaman terhadap rakyat Syria.

 • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

2) Apa hubungan Rejim Syria dengan Iran?

Rejim Syria dan Syiah Iran menjadi sekutu yang kuat sejak sekian lamanya. Hal ini kerana bagi menjamin Syiah terus berkembang. Ia juga diketahui umum setelah Khamainie Iran membuat kenyataan terbuka menyokong Assad. Beberapa insiden ketika rakyat Syria melarikan diri ke Lubnan, Hizbullah menghalang dan menembak mereka. Tentera Iran pula ditempatkan di bumbung-bumbung rumah sebagai penembak tepat.

3) Apa hubungan Rusia dan China dengan Assad sehingga mereka menggunakan VETO menghalang usul bagi memberi tekanan kepada rejim?

Sebenarnya mereka merupakan sekutu lama yang saling memberi sokongan terutamanya dalam kebijakan faham sosialis dan komunis mereka (tidak sama tapi hampir serupa terutama dalam menzalimi rakyat). Di samping itu juga, Rusia adalah pembekal senjata paling banyak ke Syria.

4) Apa pula hubungan ٌRejim Syria dengan Israel?

Secara zahirnya kita akan melihat mereka bertindak sebagai anti israel, US, Barat dan memberi ruang dan kesempatan kepada Hamas menentang Israel. Dakwaan ini meleset ketika ditemukan fakta yang menyatakan bahawa Assad telah melakukan kesepakatan sulit dengan Israel dalam isu yang berkaitan dengan Bukit Golan dll.

Assad mendapat imbalan yang besar dari pakatan sulit ini dan dibantu oleh US. Apakah logik bagi sebuah kerajaan yang punya kekuatan tentera dan berada bersempadanan dengan Israel termasuk Iran duduk diam terhadap kekejaman Israel tehadap saudara mereka di Gaza. Manakala menyerahkan Bukit Golan kepada Israel tanpa ada sebab yang munasabah.

(Nota : Maklumat ini diambil daripada penceritaan sendiri oleh rakyat Syria yang diperolehi oleh seorang rakyat Malaysia yang ke Syria baru-baru ini)

Wallahu’alam….
hasnulhadiahmad

Comments on this entry are closed.

 • Alam Informasi February 13, 2012, 12:59 pm

  kejam sungguh tentera bashar ni..budak2 pon jadi mangsa..zalim2…Ya Allah..kau jatuhkan lah kerajaan yang menzalimi agamamu…Tegakkan lah agamu di muka bumi ini..Amin

 • Gerizal February 14, 2012, 3:30 am

  Izin share
  Innalillahi wa innalillahi dan astafirullah

 • jamilah June 11, 2013, 9:27 pm

  apa kah ini tanda tanda kiamat makin hampir…? astafirullah alzim

 • izzran August 15, 2013, 5:38 pm

  nnalillahi wa innalillahi dan astafirullah